Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Binecuvântarea bisericii din Herendeşti
Administrativ-bisericescÎn data de 4 noiembrie 2007, în Duminica a 22-a după Rusalii, a avut loc binecuvântarea bisericii din parohia Herendeşti Protopopiatul Lugoj. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de către Preasfinţitul Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei fiind înconjurat de un sobor de preoţi în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.


Preasfinţia Sa a fost întâmpinat încă de la intrarea în localitate de către domnul primar al comunei Victor Vlad Delamarina, Ioan Sima, care i-a urat un cuvânt de bun venit în parohia Herendeşti. Tot la intrarea în localitate Preasfinţia Sa a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către tinerii parohiei îmbrăcaţi în costume tradiţionale. După binecuvântarea pâinii, Preasfinţitul împreună cu domnul primar au urcat într-o caleaşcă frumos împodobită şi au pornit în alai spre sfânta biserică unde soborul împreună cu credincioşii au aşteptat ierarhul cu lumânări aprinse aşa cum este tradiţia. P.On. Ioan Cerbu a rostit un cuvânt de bun venit ,exprimând în acelaşi timp bucuria credincioşilor din Herendeşti de a avea în mijlocul lor un ierarh care să le binecuvinteze osteneala şi munca depusă în decurs de mai mulţi ani. Totodată au fost amintite şi numele ierarhilor care în decursul vremii au poposit în parohia Herendeşti.

După intrarea în biserică, s-a început slujba de binecuvântare prin ungerea cu Sfântul şi Marele Mir atât în exteriorul cât şi în interiorul bisericii. Slujba de binecuvântare a culminat cu Sfânta Liturghie în cadrul căreia părintele Petru Pârvoni, parohul bisericii din Herendeşti a fost hirotesit întru iconom (brâu roşu) pentru strădania depusă atât pe plan pastoral cât şi pe plan administrativ-gospodăresc.

În cuvântul său, Presfinţitul Paisie Lugojanu a mulţumit părintelui, domnului primar şi credincioşilor pentru frumoasa primire care i-au făcut-o încă de la intrarea în parohie, îndemnându-i pe toţi să ia aminte la mesajul pe care l-a transmis parabola Bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr. După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a înmânat diplome de apreciere şi mulţumire din partea parohiei domnului primar Ioan Sima, membrilor Consiliului şi Comitetului parohial pentru strădania şi interesul care l-au avut în a înfrumuseţa locaşul de cult îndemnându-i ca şi pe mai departe să arate acelaşi interes faţă de sfânta biserică.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Dolce Armonia” al studenţilor de la Facultatea de Teologie din Timişoara.

După terminarea Sfintei Liturghii s-a organizat o agapă frăţească în căminul cultural unde bucuria sărbătorii a ţinut până seara.