Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Conferinţa preoţească
CulturalLuni 11 mai 2009 a avut loc conferinţa preoţească, desfăşurată în acest semestru sub emblema anului comemorativ omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei şi a celorlalţi sfinţi capadocieni. Aceasta a fost dealtfel şi tema conferinţei, care de data aceasta, a fost susţinută de către părintele Mircea Crâsciu de la parohia Belinţ.

După obicei, începând cu ora 9:00, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” s-a oficiat slujba de Te-Deum de către preacucernicii părinţi: Constantin Cocioba de la parohia Şanoviţa, Petru Daminescu de la parohia V.V. Delamarina şi Ioan Covaci de la parohia „Învierea Domnului” din Lugoj, care a susţinut şi cuvântul de învăţătură în care a vorbit despre sfânta Fotini, femeia samarineancă din convorbirea cu Mântuitorul, redată de sfântul evanghelist Ioan.

Începând cu ora 10:00, în sala de şedinţe a protopopiatului s-a desfăşurat conferinţa propriu-zisă. În cuvântul de deschidere, P.On. Ioan Cerbu protopopul Lugojului a salutat prezenţa Preasfinţitului părinte Paisie Lugojanul şi a părintelui vicar Aurel Miculescu din partea Centrului eparhial. A urmat susţinerea referatului, apoi în partea doua a conferinţei au fost luări de cuvânt pe marginea temei susţinute. Problemele administrative au fost discutate în partea treia a lucrărilor conferinţei.

Cuvântul de încheiere a aparţinut Preasfinţitului Paisie Lugojanul care s-a arătat mulţumit faţă de modul de slujire a soborului, a cuvântului de învăţătură, dar mai ales faţă de referatul susţinut de părintele Mircea Crâsciu de la Belinţ, transmiţând din partea Înaltpreasfinţitului urări de bine şi sănătate.

Poze