Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Conferinţă preoțească
CulturalLuni 17 mai în sala de şedinţe a Protopopiatului din Lugoj a avut loc conferinţa preoţească din protopopiatul Lugoj. Din partea Centrului eparhial a participat Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcop – vicar însoţit de Preaonoratul părinte inspector Marius Sfercoci.

Conferinţa a fost precedată, ca de fiecare dată, de o slujbă de Te-Deum oficiată în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj începând cu ora 9:00. Soborul de preoţi a fost format din: Preot Gheorghe Bălu de la parohia Sacoşul Mare, Preot Andi Valeriu Pop de la parohia Boldur şi Preot Petru Ioan Botoş de la parohia Sârbova căruia i-a aparținut şi cuvântul de învăţătură.

Începând cu ora 10:00, s-a desfăşurat conferinţa propriu-zisă cu tema "2010-Anul omagial al Crezului Ortodox", şi care a fost susţinută de părintele Mihai Copil de la parohia Jena. Pe marginea temei conferinţei au mai luat cuvântul: Pr. Caius Capotescu de la parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Lugoj, Pr. Alin Vărzaru de la parohia Sf. Ioan Botezătorul” – Cotul Mic din Lugoj, Pr. prof. dr. Vasile Muntean de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, Pr. Adrian Avram de la parohia Sâlha, Pr. Mircea Maier de la parohia Buziaş II, Pr. Mihai Sidei de la parohia „Învierea Domnului” din Lugoj şi Pr. Ioan Savescu de la parohia Topolovăţul Mare.

În partea a doua a conferinţei s-au discutat probleme administrative în special cele cu privire la situaţia bunurilor mobile şi imobile ale parohiilor.

La final Preasfinţia Sa a adresat tuturor preoţilor prezenţi salutul Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, iar P.On. Ioan Cerbu protopopul Lugojului a mulţumit în numele celor de faţă Preasfinţitului Paisie Lugojanul şi părintelui inspector Marius Sfercoci pentru participare, transmiţând totodată şi Înaltpresfinţitului urările de bine şi de sănătate din partea slujitorilor Protopopiatului Lugoj.