Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Întrunire pe grupe în Protopopiatul Lugoj
EvenimenteÎn după masa zilei de Duminică 20 februarie a.c. în parohia Silagiu din Protopopiatul Lugoj, a avut loc întrunirea pe grupe de parohii, unde potrivit rânduielii stabilite, au participat un număr de 10 preoţi din parohiile vecine, în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Astfel au fost prezenţi: Pr. Gheorghe Luminos – parohia Silagiu, Pr. Ioan Carebia – parohia Buziaş I, Pr. Mircea Maier – parohia Buziaş II, Pr. Nicolae Cherlea – parohia Bacova, Pr. Alin Ţenche – parohia Hitiaş, Pr. Petru Botoş – parohia Sârbova, Pr. Romeo Dumitraşcu – parohia Niţchidorf, Pr. Ionuţ Cristea – parohia Duboz – Cadăr, Pr. Răzvan Mateş – parohia Blajova şi diac. Cristian Cerbu – parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj.

În prima parte, a fost oficiată slujba Vecerniei, la care au participat credincioşi ai parohiei, iar la finalul slujbei, Preacucernicul părinte Răzvan Mateş de la parohia Blajova a rostit cateheza duminicală cu tema : Taina Sfântului Botez şi importanţa acestuia în viaţa creştinului. A urmat apoi cuvântul părintelui protopop Ioan Cerbu, care şi-a exprimat bucuria de a fi din nou în mijlocul credincioşilor din parohia Silagiu, de data aceasta alături de un sobor numeros de preoţi, arătând faptul că, scopul acestor întâlniri periodice este unul pastoral – misionar, atât în ceea ce-i priveşte pe credincioşi cât şi pe preoţi.
La rândul său, Preacurenicul părinte paroh Gheorghe Luminos a mulţumit preoţilor şi credincioşilor prezenţi la sfânta biserică.

Partea a doua a întrunirii s-a desfăşurat la sediul oficiului parohial, unde s-au purtat discuţii cu privire la implicarea a cât mai multor parohii în organizarea de pelerinaje la mănăstirile din România, acest lucru constituind un mijloc de întărire şi statornicie în credinţă. Părintele protopop a mai adus în discuţie şi probleme legate de organizarea şi administrarea corectă a bunurilor şi averilor parohiilor, având în vedere faptul că şi Biserica traversează, la fel ca şi societatea, o perioadă destul de dificilă din punct de vedere economic – financiar.

La finalul discuţiilor preoţii şi-au exprimat bucuria şi totodată satisfacţia că aceste întruniri sunt binevenite şi pe viitor, deoarece în cadrul acestora dialogul se poartă liber şi constructiv, fiecare putând să-şi aducă aportul într-o anumită măsură prin exprimarea unor păreri sau propuneri ce ţin de binele şi viitorul Bisericii.