Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Maslu de obşte-Sâlha 25 nov. 2007
Administrativ-bisericescDuminică, 25 noiembrie 2007 orele 16:30 la biserica ortodoxă din parohia Sâlha Protopopiatul Lugoj a avut loc Sfânta Taină a Maslului la care a participat Preasfinţia Sa, Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei înconjurat fiind de un sobor de preoţi în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Preasfinţitul Paisie a fost întâmpinat cu flori de către micii credincioşi iar tradiţionalul cuvânt de primire a fost rostit de către P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. Credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea Preasfinţitului, la intrarea în biserică, după care s-a început slujba Sfântului Maslu.

Soborul a fost alcătuit din : P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, P.C. Constantin Micu - Catedrala mitropolitană, P.C. Ioan Stoiţa - parohia Târgovişte, P.C. Vasile Dărăbanţu - parohia Babşa, P.C. Dorin Ionescu - parohia Păru, P.C. Adrian Avram, preot paroh şi diac. Marius Covaci.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de elevi, studenţi şi absolvenţi de teologie din parohia Sâlha.

La sfârşitul slujbei, Preasfinţia Sa a transmis din partea Înalt Preasfinţitului Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului binecuvântarea şi purtarea de grijă pe care o are pentru păstoriţii săi. În acelaşi timp, Preasfinţia Sa şi-a exprimat bucuria personală de a fi în mijlocul credincioşilor din parohia Sâlha care au venit la sfânta biserică pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu prin Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa s-a folosit de un text din cadrul Tainei Sfântului Maslu care face referire la importanţa pe care o are pregătirea fiecărui credincios pentru primirea acestei sfinte Taine. Pregătirea constă în mărturisirea păcatelor prin Taina Sfintei Spovedanii adică sufletul trebuie să fie curat şi luminat înainte de a primi efectele tainei Sfântului Maslu. Credincioşii au fost îndemnaţi să apeleze la preotul paroh ori de câte ori au nevoie, pentru că atunci când bat la uşa bisericii Acela care le deschide „este Însuşi Hristos, care ne primeşte pe toţi la Dânsul dorind să fim împreună şi în lumea aceasta şi în veşnicie”. În cele din urmă, Preasfinţia Sa a dorit credincioşilor să aibă parte de un post uşor, îndemnând ca fiecare să postească după puteri, pentru ca „la sfârşit să putem primi cu bucurie vestea naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.”

La rândul său, părintele paroh Adrian Avram fiind cuprins de emoţiile bucuriei, a mulţumit în primul rând Înalt Preasfinţitului Mitropolit Nicolae Corneanu pentru că a binecuvântat descinderea Preasfinţiei Sale în parohia Sâlha, apoi a mulţumit Preasfinţitului Paisie Lugojanu pentru osteneala depusă de a fi în mijlocul credincioşilor, eveniment care va rămâne înscris nu numai în analele parohiei ci şi în sufletele credincioşilor, dorind Preasfinţiei Sale multă sănătate şi o arhipăstorire cât mai îndelungată.

S-a trecut la ungerea credincioşilor cu untdelemn sfinţit după care Preasfinţia Sa împreună cu soborul de preoţi au mers la casa parohială, unde s-a servit o agapă.