Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Instalarea noului preot la parohia Buziaş I
EvenimenteDuminică 4 septembrie în parohia Buziaş I a fost instalat noul preot, în persoana părintelui Marian Zaharia. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Părintele Ioan Cerbu - protopopul Lugojului alături de părintele Marian Zaharia, părintele Ioan Carebia, părintele Nichita Nicolae Coroiu - pensionar şi părintele diacon Cristian Cerbu de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj.

La finalul Sfintei Liturghii părintele protopop a rostit un cuvânt, în care a mulţumit părintelui Ioan Carebia pentru întreaga activitate depusă în slujba credincioşilor din Buziaş timp de treizeci şi şase de ani, rugându-l ca şi de acum încolo să fie alături de noul preot şi de credincioşii pe care i-a păstorit până acum. De asemenea, părintelui Marian Zaharia i-a dorit multă putere şi spor în activitatea pe care o va începe în noua parohie, luând aminte totodată la cuvintele Sfântului Apostol Pavel din epistola sa către Timotei: „Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia. Până voi veni eu, ia aminte la citit, la îndemnat, la învăţătură. Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor. Cugetă la acestea, ţine-te de acestea, ca propăşirea ta să fie vădită tuturor. Ia aminte la tine însuţi şi la învăţătură; stăruie în acestea, căci, făcând aceasta, şi pe tine te vei mântui şi pe cei care te ascultă.” (I Timotei 4, 12 -16).

Parohia Buziaş I a fost declarată vacantă în urma pensionării preotului Ioan Carebia, iar în urma examenului de selecţie organizat la Centrul Eparhial în data de 26 iulie a.c., părintele Marian Zaharia de la parohia Beregsău Mic a fost declarat reuşit.