Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Conferinţă preoţească în Protopopiatul Lugoj
CulturalJoi 20 octombrie la sediul Oficiului Protopopesc din Lugoj s-au desfăşurat lucrările celei de-a doua sesiuni a conferinţei preoţeşti din acest an. Tema prezentată şi elaborată a fost „Familia creştină în contextul actual”.

După cum se obişnuieşte, la ora 9:00 conferinţa a debutat cu slujba de Te Deum oficiată în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj la care au participat, din partea Centrului eparhial, Preasfinţitul Paisie Lugojanu Episcop – vicar şi Preaonoratul Părinte Marius Sfercoci – Inspector eparhial. Soborul a fost alcătuit din Preacucernicul Părinte Ladislau Sasz de la filia Topolovăţul Mic, Preacucernicul Părinte Valentin Voicu – parohia Hezeriş şi Preacucernicul Părinte Ion Last de la parohia Cireşu.

Începând cu ora 10:00 în sala de festivităţi a Protopopiatului Lugoj s-au desfăşurat lucrările conferinţei, unde în deschiderea acesteia, Preaonoratul Părinte Ioan Cerbu Protopopul Lugojului a adresat un cuvânt de bun venit oaspeţilor de la Centrul eparhial. Referatul cu tema amintită a fost susţinut de Preacucernicul Părinte Daniel Otescu de la parohia Belinţ, care de altfel a primit aprecieri atât din partea Preasfinţitului, a Părintelui Inspector cât şi din partea preoţilor prezenţi la conferinţă. Au urmat luări de cuvânt cu referiri practice din viaţa de familie cu care slujitorii sfintelor altare se confruntă în parohiile pe care le-au păstorit sau le păstoresc.

La final, Preasfinţia Sa a atras atenţia asupra faptului că preoţii trebuie să pună în aplicare cu multă conştiinciozitate rânduiala Bisericii şi prevederile Sfântului Sinod cu privire la Taina Sfintei Cununii, mai ales acum când Biserica şi Societatea se confruntă cu probleme grave de natură familială. Totodată ierarhul a transmis tuturor celor prezenţi, binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.