Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Întrunire pe grupe în Protopopiatul Lugoj
EvenimenteÎn după amiaza zilei de duminică 6 noiembrie a.c. parohia Cireşu din Protopopiatul Lugoj a găzduit cea de-a şasea întrunire pe grupe de parohii, desfăşurate în acest an, conform graficului stabilit.

În prima parte a fost oficiată slujba Vecerniei, în biserica parohiei, de către soborul de preoţi prezenţi la această întrunire, în frunte cu Părintele Ioan Cerbu Protopopul Lugojului. Au participat: Preacucernicul Părinte Ion Last – paroh, Preacucernicul Părinte Mihai Mizun de la parohia Nădrag, Preacucernicul Părinte Florin Predescu de la parohia Criciova, Preacucernicul Părinte Cristian Ivănescu de la parohia Tapia şi Preacucernicul Părinte Ionuţ Furdean de la parohia Jdioara. La final, a fost susţinută cateheza duminicală cu tema Sfinţii Îngeri – păzitorii noştri , de către Preacucernicul Părinte Cristian Ivănescu.

În partea a doua s-au discutat diferite probleme de ordin administrativ cu care se confruntă parohiile, totodată, părintele protopop insistând asupra respectării programului liturgic, omiletic şi catehetic pe care preoţii sunt datori să-l ducă la îndeplinire în parohiile pe care le păstoresc, întrucât acestea constituie cele mai importante aspecte din activitatea pastoral – misionară ale unui preot. De asemenea au mai fost luate în discuţie şi câteva aspecte practice ce ţin de modul de slujire.