Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Itinerar pastoral - 6 decembrie 2007
Administrativ-bisericescJoi, 6 decembrie 2007, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului a poposit în mijlocul credincioşilor din parohiile Hitiaş şi Sârbova.

În parohia Hitiaş, începând cu ora 8:00, P.On. Ioan Cerbu a săvârşit slujba Utreniei, după care la ora 10:00 a început Sfânta Liturghie. În cadrul sfintei Liturghii, părintele protopop a rostit un bogat cuvânt de învăţătură legat de persoana Sfântului Ierarh Nicolae, care a avut un rol foarte însemnat în combaterea ereziilor din secolul IV, primejdioase pentru Biserica lui Hristos din acea vreme.
La sfârşitul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit un parastas întru pomenirea celor adormiţi, după care părintele protopop împreună cu membri din Consiliul parohial, au mers şi au vizitat casa parohială.

În aceeaşi zi, de Sfântul Nicolae orele 15:00, părintele protopop Ioan Cerbu alături de Pc. Adrian Avram de la parohia Sâlha (fiu al satului Sârbova) şi Pc. Alin Ţenche – preotul paroh, a participat la Taina Sfântului Maslu, oficiată la biserica ortodoxă din Sârbova.
La sfârşit, părintele protopop a dorit credincioşilor prezenţi să aibă parte de sărbători binecuvântate primindu-L astfel pe Pruncul Isus în suflete, cu pace şi cu linişte.