Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Bacova - 30 decembrie 2007
Administrativ-bisericescDuminică, 30 decembrie, la ceas de seară, a avut loc instalarea noului preot în parohia Bacova, Protopopiatul Lugoj. La eveniment au luat parte P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, P.C. Ioan Carebia (Buziaş I) şi P.C. Nicolae Cherlea (noul preot al parohiei Bacova). Au fost prezenţi de asemenea şi credincioşii parohiei care s-au arătat bucuroşi şi împliniţi de faptul că au din nou păstor de suflete.

După săvârşirea Vecerniei, P.On. Ioan Cerbu a rostit un cuvânt de învăţătură legat de marele praznic al Naşterii Domnului, evidenţiind bucuria pe care au trăit-o cetele îngereşti, magii dar şi păstorii din mărginimea Bethleemului când au aflat că S-a născut Mântuitorul lumii. Această bucurie duhovnicească continuă odată cu praznicul Anului Nou, a Bobotezei şi care se încheie cu soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Acum în preajma acestor zile, credincioşii parohiei Bacova, mai trăiesc încă o bucurie şi anume, primirea noului preot în mijlocul lor, eveniment care nu va fi uitat niciodată.

La sfârşitul cuvântului său, părintele protopop a dat citire actului chiriarhal de numire şi instalare a preotului în parohie, semnat de Înalt Preasfinţitul Părinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului.

La rândul său, părintele Nicloae Cherlea, cuprins de emoţii, a mulţumit Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, Consiliului Eparhial, părintelui protopop pentru încrederea dată odată cu numirea sa în parohie, dar şi credincioşilor pe care i-a asigurat de o colaborare strânsă atât pe plan duhovnicesc dar şi administrativ-gospodăresc.

A urmat apoi o mică agapă la care au luat parte Consiliul parohial împreună cu credincioşii prezenţi la eveniment.

Dorim părintelui o activitate cât mai rodnică în noua parohie pe care o va păstori începând cu data de 1 ianuarie 2008.

Vezi mai multe poze