Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact24 Septembrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Deces
AnunţuriCu durere în suflete, anunţăm că astăzi, 30 martie 2008 părintele Valeriu Căprariu de la parohia Hitiaş, a trecut la Domnul. Preoţii în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, transmit familiei îndoliate sincere condoleanţe.

Trupul neînsufleţit al părintelui Valeriu Căprariu va fi depus în biserica ortodoxă română din Hitiaş începând din după-amiaza zilei de astăzi.

Părintele Valeriu Căprariu s-a născut la data de 1 octombrie 1939 în comuna Victor Vlad Delamarina din părinţii Aurel Căprariu şi Persida. În anul 1946 a urmat clasele primare din satul natal. În anul 1950 a urmat cursurile gimnaziului la şcoala din Lugojel iar între anii 1951-1952 s-a transferat la şcoala elementară nr. 3 din Lugoj.

În anul 1952 a fost admis la Seminarul Teologic din Caransebeş pe care l-a absolvit în anul 1957. În acelaşi an s-a înscris la cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu cursuri pe care le-a absolvit în anul 1961.

La data de 26 decembrie 1966 a fost hirotonit întru diacon de către Înalt Preasfinţia Sa Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului iar la 1 ianuarie 1967 a primit harul preoţiei fiind numit pe seama parohiei Remetea Luncă din protopopiatul Făget, pe care a păstorit-o până în anul 1972, cand a fost transferat la cerere în parohia Hitiaş, protopopiatul Lugoj.

Şi-a îndeplinit misiunea preoţească cu multă conştiinciozitate fiind un preot model pentru toţi preoţii protopopiatului Lugoj. A fost un păstor ataşat de credincioşii săi alături de care a realizat lucrări de restaurare şi pictură la sfânta biserică acestea fiind încununate cu binecuvântarea Preasfinţitului Lucian Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei (actual episcop de Caransebeş) la data de 18 iulie 2004 prilej cu care a primit distincţia de iconom-stavrofor pentru rodnica sa activitate în ogorul Domnului.

Pentru cei care l-au cunoscut, preoţi şi credincioşi, aducem la cunoştinţă că slujba prohodirii va avea loc luni 31 martie începând cu orele 14:00 în biserica ortodoxă română din Hitiaş.

Dumnezeu să-l odihnească în lăcaşurile Sale cele veşnice. Amin.