Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
"Curiozităţile micilor creştini"
CulturalÎn ziua de vineri 9 noiembrie 2007 orele 11, clasa a III-a din cadrul Şcolii Generale Nr. 4 din Lugoj, având-o ca învăţător pe doamna Liliana Buzatu, a organizat o oră de comunicare religioasă avându-l ca invitat pe P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. Comunicarea a constat din dialogul direct al elevilor cu protopopul în care cei mici au pus diferite întrebări pe teme religioase, dealtfel mici curiozităţi la care nu au putut sa-şi dea un răspuns . La începutul orei, doamna Liliana Buzatu a prezentat copiilor pe părintele protopop după care s-au împărţit pliante cu biserica „Adormirea Maicii Domnului” iar apoi a urmat dialogul propriu-zis.

În continuare vom înşirui câteva dintre întrebările pe care elevii le-au pus părintelui protopop:
· De ce nu recunosc alte religii Sfânta Treime?
· De ce se ţine Sfânta Liturghie doar Duminica?
· De ce se ţin Paştile?
· Cine a scris Biblia?
· Cine a dat nume animalelor?
· Cine s-a născut prima dată pe pământ?
· Când credeţi că va fi sfârşitul lumii?
· Îl aveţi pe Dumnezeu în inima dumneavoastră?
· De ce Iisus Hristos era liniştit înainte de răstignirea Sa?
· Ce formă are sufletul când se întoarce la Dumnezeu?


De remarcat a fost faptul că elevii au fost foarte receptivi la ceea ce li s-a răspuns manifestându-şi dorinţa ca părintele protopop să mai vină pe la ei şi să mai discute astfel de probleme.

O altă remarcă a noastră a fost faptul că la oră au participat şi elevi de altă confesiune religioasă ceea ce arată o dovadă a unui bun tact pedagogic din partea doamnei Liliana Buzatu dar şi faptul că Lugojul este încă odată un exemplu de bună înţelegere între creştini de la mic până la mare. Felicităm dealtfel pe acei dascăli care reuşesc prin contribuţia lor să formeze atât viitorul Bisericii lui Hristos cât şi al Societăţii noastre.

Nădăjduim că acest exemplu pe care noi l-am intitulat „Curiozităţile micilor creştini” va fi preluat şi de alte clase din cadrul şcolilor generale din oraş.