Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Conferinţa preoţească-mai 2008
CulturalMarţi 13 mai 2008 în sala de şedinţe a Oficiului protopopesc din Lugoj a avut loc conferinţa preoţească cu tema: „2008 - Anul jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii” temă susţinută de către PC Andi Valeriu Pop de la parohia Boldur. Din partea centrului eparhial au fost prezenţi Preasfinţitul Paisie Lugojanu şi PO părinte vicar Aurel Miculescu.

Conferinţa a fost precedată de o slujbă de Te-Deum oficiată în biserica „Adormirea Maicii Domnului” începând cu orele 9:30. Soborul a fost alcătuit din preoţii : Nicolae Blajovan, Gheorghe Bălu şi Traian Birăescu. După rânduiala obişnuită, cuvântul de învăţătură a fost rostit de către părintele Traian Birăescu de la parohia Dealul Viilor din Lugoj.

În deschiderea conferinţei PO Ioan Cerbu, protopopul Lugojului a salutat prezenţa oaspeţilor, după care a urmat prezentarea conferinţei propriu-zise, aceasta fiind apreciată atât de către Preasfinţia Sa cât şi de preoţii prezenţi. Au urmat apoi luări de cuvânt pe marginea temei susţinute.

În partea a doua, Preasfinţia Sa a prezentat ghidul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” proiect iniţiat de către Preafericitul Patriarh Daniel şi care vine în sprijinul preoţilor ce doresc să desfăşoare o activitate catehetică extraşcolară prin diferite mijloace cât mai atractive pentru copii.

În încheiere PO Ioan Cerbu a mulţumit tuturor pentru prezenţă,totodată transmiţând şi Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae gândurile de bine şi de sănătate di partea preoţilor protopopiatului Lugoj.

Vezi mai multe imagini