Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Binecuvântarea bisericii din Balinţ 11 nov 2007
Administrativ-bisericescÎn data de 11 noiembrie 2007 în Duminica a 25-a după Rusalii a avut loc binecuvântarea bisericii ortodoxe române din localitatea Balinţ. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de către Preasfinţitul Paisie Lugojanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Întâmpinarea ierarhului s-a făcut la intrarea în localitate de către domnul primar al comunei Balinţ Dănuţ Craşovan împreună cu colegii primari Petru Carebia de la Coştei şi Vasile Olaru de la Bethausen. Împreună au pornit în alai spre sfânta biserică unde soborul de preoţi şi credincioşii prezenţi şi-au aşteptat ierarhul.
P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului a rostit un cuvânt de bun venit în care a exprimat bucuria credincioşilor din parohia Balinţ de a avea în mijlocul lor pe Preasfinţia Sa. După cuvântul protopopului, Preasfinţitul a mulţumit şi a transmis binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului după care s-a intrat în sfânta biserică şi aşa cum este obiceiul s-a început slujba de binecuvântare a exteriorului bisericii.

La Sfânta Liturghie Preasfinţitul Paisie Lugojanu a rostit un bogat cuvânt de învăţătură actualizând Pilda Samarineanului milostiv în diferite exemple concrete din viaţa noastră, făcând pe credincioşii prezenţi să înţeleagă mai mult ce înseamnă iubirea şi jertfa pentru aproapele. La sfârşitul cuvântului, Preasfinţia Sa a transmis încă odată binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, insistând pe importanţa comuniunii dintre preoţi şi credincioşi "iată astăzi într-o formă mai deplină, comuniune realizată de Duhul Sfânt prin manifestarea iubirii frăţeşti, rugând pe Dumnezeu să ne dea putere aşa cum ne-am născut, să ne păstrăm tradiţiile Bisericii şi ale poporului nostru pentru dobândirea mântuirii”.

La rândul său, părintele paroh Ioan Şandru a mulţumit în cuvântul său mai întâi Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae Corneanu apoi Preasfinţiei Sale Paisie Lugojanu, preoţilor prezenţi la această sărbătoare domnului primar Dănuţ Craşovan dar şi Consiliului Parohial şi credincioşilor pentru sprijinul acordat în executarea lucrărilor la sfânta biserică.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenţi de la Facultatea de Teologie din Timişoara.

Soborul de preoţi prezenţi la eveniment a fost format din:

1. P.On. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului;
2. P.On. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului
3. Pr. Ioan Şandru, preot paroh;
4. Pr. Dorin Ionescu, parohia Păru;
5. Preacuviosul Matei Buliga, stareţul mănăstirii Dobreşti;
6. Pr. Daniel Escariu, parohia Cutina;
7. Pr. Nicolae Ciucure, parohia Sinersig;
8. Pr. Nicolae Drăghicescu, parohia Cliciova;
9. Pr. Ioan Suba, preot pensionar;
10. Pr. Aurel Fediuc, parohia Nevrincea;
11. Diac. Radu Bogdan.


După împărţirea anaforei s-a trecut la cămin unde s-a organizat o agapă frăţească.