Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
Ziua Municipiului Lugoj – 20 decembrie 2008
CulturalSâmbătă 20 decembrie 2008 în municipiul Lugoj au avut loc manifestări prilejuite cu ocazia zilei oraşului. Acestea au debutat începând cu ora 10:00 prin şedinţa solemnă a Consiliului Local, la care au participat oficialităţi ale oraşului, fiind rostite prelegeri cu referire la martirii lugojeni care şi-au dat viaţa pentru libertatea oraşului şi a ţării.

A urmat apoi începând cu ora 11:00, depunere de coroane şi o slujbă de pomenire la crucea din faţa Primăriei, după care reprezentanţii oraşului au plecat spre Unitatea Militară de pe strada Timişoarei, pe traseul străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989. Acolo a fost oficiată de asemenea, o slujbă religioasă şi depuneri de coroane.

La ora 12:00 în cimitirul ortodox de pe strada Făgetului şi cimitirul catolic de pe strada Romanilor, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor martiri lugojeni, programul culminând prin concertul de colinde susţinut de corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură, începând cu ora 18:00 la Universitatea Europeană Drăgan.

Protopopiatul Ortodox Român a fost reprezentat de către P.On. Ioan Cerbu – protopopul Lugojului.

Fotografii