Prima pagina · Administrativ Bisericesc · Anunţuri · Diverse · Fotografii · Contact17 Octombrie 2018
Calendar
Protopopiat
Noutăţi-Ştiri
Activitate
Recomandări
DREPT LA REPLICĂ - Redeşteptarea 15 -21 octombrie 2009
Anunţuri„Conflict între Primărie şi Protopopiatul din Lugoj” (Redeşteptarea – 15-21 octombrie 2009) -
Drept la replică
Părintele Arhimandrit Teofil Părăian a trecut la cele veşnice
AnunţuriPărintele Arhimandrit Teofil Părăian, duhovnicul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, a trecut la cele veşnice în această noaptela ora 1.45 (joi 29 octombrie 2009) la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. După o suferinţă de câteva luni, timp în care a fost internat la mai multe spitale din Bucureşti, Deva, Braşov şi Cluj-Napoca, Părintele Teofil Părăian s-a mutat din această viaţă la vârsta de 80 de ani, pe care i-a împlinit anul acesta la data de 3 martie.
Parohie vacantă
Administrativ-bisericescPrin cele de faţă facem cunoscut vacantarea parohiei Sacoşu Turcesc, protopopiatul Timişoara, începând cu data de 1 noiembrie 2009.
Simpozion omagial – Nicolae Bălcescu – 20 oct.2009
CulturalÎn după amiaza zilei de 20 octombrie a.c., sala de şedinţe a Protopopiatului Ortodox Român din Lugoj a fost gazda simpozionului omagial intitulat „190 ani de la naşterea lui Nicolae Bălcescu”, organizat de Societatea de Ştiinţe Istorice – filiala Lugoj şi de către Protopopiatul Ortodox Român din Lugoj.
Conferinţă preoţească – 15 octombrie 2009
CulturalJoi, 15 octombrie 2009 în sala de şedinţe a Protopopiatului Ortodox Român din Lugoj s-a desfăşurat conferinţa preoţească din sesiunea de toamnă a acestui an, cu tema „Problemele tinerilor şi implicarea Bisericii în rezolvarea lor”.
Conferinţă preoţească
CulturalPe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod la cea de-a doua conferinţă preoţească din acest an se va trata tema: „Problemele tinerilor şi implicarea Bisericii în rezolvarea lor".
Parohii vacante
Administrativ-bisericescPe temeiul hotărârii Consiliului Eparhial din 30 septembrie 2009, prin cele de faţă facem cunoscut că pentru ocuparea posturilor vacante de preot de la parohiile Timişoara Mehala şi Timişoara Zona Soarelui Sud, protopopiatul Timişoara, potrivit hotărârilor Sfântului Sinod nr.3227/1991 şi 511/1992, se va organiza examenul de selecţie stabilit. Dosarele preoţilor candidaţi se vor depune la oficiile protopopeşti, la Centrul eparhial înaintându-se numai cele care întrunesc condiţiile statutare şi regulamentare.
Binecuvântare de biserică
EvenimenteDuminică 4 octombrie 2009 parohia Gruni din protopopiatul Lugoj s-a aflat în zi de aleasă sărbătoare duhovnicească prilejuită de evenimentul binecuvântării lucrărilor de împodobire şi înfrumuseţare interioară şi exterioară a bisericii.
Parohie vacantă
Administrativ-bisericescUrmare actului Sfintei Arhiepiscopii cu numărul 2190 - bisericesc/2009 şi pe temeiul hotărârii Consiliului Eparhial din data de 30 iulie a.c., facem cunoscut că pentru ocuparea postului vacant de preot de la parohia Giroc, protopopiatul Timişoara, se va organiza obişnuitul concurs de dosare până la data de 19 octombrie 2009.
Pădureni, zi de înainte prăznuire
EvenimenteDuminică 20 septembrie 2009 filia Pădureni s-a aflat în zi de deosebită sărbătoare, cu o zi înainte de prăznuirea hramului, 8 septembrie, după calendarul pe rit vechi.
Slujire pe Muntele Mic
EvenimenteLa praznicul Înălţării Sfintei Cruci, P. On. Părinte Protopop Ioan Cerbu Protopopul Lugojului, împreună cu diac. Cristian Cerbu, au participat cu binecuvântarea ÎPS Nicolae Mitropolitul Banatului, la pelerinajul la Crucea-Monument de pe muntele Mic, la invitaţia PS Lucian Episcopul Caransebeşului.
Pagina 4 din 14 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>